Psihoterapie individuală
Îmbrățișează schimbarea.
Totul începe cu dorința de schimbare. Poate îți dorești să depășești stările de neliniște cauzate de anxietate. Poate îți dorești să reușești să depășești tristețea care te imobilizează. Poate îți dorești să te simți mai bine în pielea ta. Oricare ar fi nemulțumirea ta, dorința de schimbare și angajamentul tău în acest proces vor face diferența.
Ce presupun sesiunile de psihoterapie?
Un mediu securizant
Vei fi întampinat/ă într-un mediu în care poți să îți expui gândurile și emoțiile fără a fi judecat.
Rezolvare de probleme
Ne lovim deseori de probleme. Fie că ne este greu să ne organizăm eficient, fie că avem conflicte cu un partener sau familia - atunci când o problemă persistă, este nevoie de o nouă perspectivă și de strategii noi.
Autocunoaștere
Povestind întâmplări din viața ta, precum și gândurile și emoțiile ce le însoțesc, poți descoperi lucruri noi despre tine. De asemenea, poți descoperi aspecte pe care le poți îmbunătăți la viața ta, sau lucruri ce necesită schimbare. Descoperă-ți nevoile și cum să îți satisfaci aceste nevoi, astfel încât să te simți împlinit/ă.
Deprinderi de comunicare
Așa cum noi suntem mai receptivi la anumite informații, și cei din jur funcționează la fel. Nu doar tonalitatea cuvintelor influențează, ci și modul în care formulăm un mesaj. După cum spune și formularea ușor clișeică “Comunicarea e cheia” - comunicarea e chiar cheia cu ușă cu tot, în orice relație. Astfel, ședintele te învață cum să articulezi potrivit ceea ce îți dorești să transmiți, astfel încât să crești probabilitatea atingerii obiectivelor tale.
Reglare emoțională
Cu toții trecem prin perioade mai dificile. Unii simțim chiar că suntem la capătul puterilor, că nu mai rezistăm sau simțim că înnebunim. Psihoterapia te învață cum să îți reglezi trăirile intense cu ajutorul propriilor gânduri.
Restructurare cognitivă
Acest concept ce sună complicat este, de fapt, un fel de “renovare la mansardă”, în limbaj comun. Este mândria psihologiei cognitiv-comportamentale și se referă la o strategie prin care reformulăm ușor anumite gânduri, astfel încat să fie mai adaptate contextului și să “nu ne sară țiglele”. De exemplu “Nu sunt bun la nimic!” - ei, o fi chiar așa?